شهادت آخرین درس معلم بود/مجتبی رهبری معلمی که در روز شهادت استادش شهید شد
مجتبی رهبری از معلمان برجسته استان زنجان است که با شهادت خود آخرین درس را به دانش آموزان خود داد تا راه انقلاب اسلامی برای همیشه جاودانه باشد.
به گزارش موج رسا;مجتبی رهبری، در سال ۱۳۳۴ در روستای تازه کند از توابع شهرستان زنجان بدنیا آمد. با ورود به سن تحصیل به تهران رفت و پس از اتمام کلاس اول ابتدایی به زادگاهش بازگشت تا کلاس پنجم را در روستا به پایان برد.
سپس به همراه مادرش به زنجان آمد و کلاس ششم را در مدرسه جعفری(فرهنگ فعلی) گذراند و وارد دبیرستان شریعتی فعلی شد. پس از اخذ دیپلم، وارد دانشسرای تربیت معلم کرمانشاه شد و به دریافت مدرک فوق دیپلم در رشته فنی نایل آمد.
همزمان با تشدید مبارزات مردم علیه رژیم شاهنشاهی به فعالیتهای سیاسی روی آورد و به پخش اعلامیه های حضرت امام خمینی(ره) مبادرت ورزید.
با شروع جنگ تحمیلی عراق علیه ایران، با گذراندن آموزش امدادگری نظامی چندین بار به بهانه مسافرت و یا شرکت در سمینار، بصورت بسیجی به جبهه رفت. در بسیاری از عملیاتها شرکت داشت و فرماندهی گردان ابوذر از لشگر عاشورا را عهده دار بود.
در مورد شهادت وی چنین نقل می کنند: پس از اتمام ماموریتش در بانه کردستان، با چند نفر از جمله مسئول جدید منطقه، با ماشین جیپ عازم منطقه مذکور بودند، که در بین راه یک بسیجی بیمار را سوار می کنند. رهبری جای خود را به آن بسیجی داد و خود در قسمت عقب ماشین نشست. پس از طی مسافتی، خودرو با مین برخورد کرد که در اثر انفجار آن مجتبی رهبری به همراه دوستانش به استثنای مسئول جدید و آن بسیجی به شهادت رسیدند.
*حضور در انجمن اسلامی معلمان
وی از اولین کسانی بود که در انجمن اسلامی معلمان در اوایل انقلاب عضو شدند و در اوایل انقلاب در تمام رای گیری ها شرکت فعال داشت، و به روستاهای خیلی دور برای رای گیری می رفت. در پایگاه بسیج مسجد از افراد فعال بشمار می رفت تا زمانی که جنگ شروع شد و ایشان از هر فرصتی برای رفتن به جبهه استفاده می کرد.
حتی اگر خانواده اصرار داشتند که مثلاً ایام عید است در خانه بماند. ولی او به بهانه مسافرت با دوستان به جبهه می رفتند که بعد از شهادت ایشان از طریق همکاران متوجه این موضوع شدیم و اگر سالی هم در کنار خانواده بودند در لحظات تحویل سال به مزار شهداء می رفتند و اصرار داشتند که خانواده شهداء را تنها نگذارید. بیائید ما هم با آنها باشیم. شهید مجتبی رهبری فردی فداکار و دلسوز بود. همان طور که در مراسم شهادت ایشان حجت الاسلام والمسلمین سید مجتبی موسوی رحمه ا... علیه فرموده بودند که مجتبی رهبری باهنر زنجان بود که از دست رفت. معلمی که در روز معلم مانند استادش مطهری به فیض شهادت نائل آمد. در مورخ 12 اردیبهشت ماه سال 63 در بانه کردستان از باده سرخ شهادت، به وصال معشوق حقیقی رسید.
*خاطرات
دوستی که در بانه با او بود تعریف می کرد: روزی که ایشان به شهادت رسیدند. بعد از نماز صبح از یکی از سنگرها صدای گریه می آمد که بعد از مدتی قطع شد؛ بعداً فهمیدیم که آقای رهبری بوده از او علت را جویا شدیم. گفت: دوستان همه وصیت نامه های خودتان را بنویسید که امروز یا من شهید می شوم یا شماها و دلیل گریه من این بود که مبادا شما شهید شوید و من بمانم و از این فیض بزرگ محروم شوم که چند ساعت بعد از این صحبت، ایشان و جمعی از دوستانشان به شهادت رسیدند. اما وصیت نامه هرگز به دست خانواده نرسید.
*برادر شهید مجتبی رهبری
بهترین خاطر من از برادرم کارهای خداپسندانه اوست. اخلاص و خدا ترس بودن ایشان است. برادرم به قدری به مسایل دینی مثل نماز و روزه و دعا اهمیت می دادند که در سخت ترین لحظات که امکان انجام این مسایل هم نبود نماز را ترک نمی کرد. خاطره ای از ایشان دارم که وقتی من کوچک بودم برای ادای نماز عشاء به مسجد جامع رفته بودیم، ایشان که به سجده رفتند. من سوار پشت ایشان شدم و ایشان به همان حالت باقی ماندند تا من از پشت ایشان پائین آمدم و با مهربانی با من برخورد کردند. همیشه مشوق من در مسائل یادگیری، مسایل دینی و احکام بودند.
سفارش وی به برگزاری نماز جماعت و مخصوصاً به مسئله بیت المال خیلی اهمیت می دادند. برای طرح شهید رجائی در پایگاه ها و مساجد فعالیت داشتند و علاوه بر این در مدارس به تدریس درس دینی و حرفه و فن می پرداختند. همین کارها باعث شده بود که ایشان تا زمان شهادت مجرد بماند.
در برابر سختی ها همیشه صبور و مقاوم بودند از خصوصیت ایشان این بود که کم حرف بودند، کم می خوابیدند و کم غذا می خوردند و همیشه تمیز و مرتب بودند. توکلشان در کارها همیشه به خدا بود.
*شهادت
موقعی که خبر شهادتشان را شنیدم برادر دیگرم آنروز آمده بود و ما خوشحال بودیم که ایشان بعد از مدت ها بالاخره به جمع خانواده آمده اند غافل از این که ایشان خبر شهادت او را آورده اند.
*جملاتی از دست خط شهید رهبری
عاشق از معشوق دست نمی کشد حتی به قیمت جانش هم باشد.پس کسی هم که عاشق درس خواندن است نباید از معشوق خود دست بکشد و شکست در عشق یعنی مرگ. پس هیچ عاشقی نباید شکست در خود راه دهد.
پس تمام اوقات خود را صرف علم و دانش کردن و سیر نشدن از دانش اندوزی فقط عاشق می خواهد چون همیشه معشوق آغوش خود را باز کرده که عاشق را دریابد. خصوصاً در این زمان که کتاب به آسانی به دست می آید. ای معشوق من، من تو را درمی یابم و به آرزوی نهایی خود که رسیدن به روح توست خواهم رسید. اگر زمان به من اجازه دهد و عمرم را پرپر نکند. //ن
انتهای خبر/